Gıda İşleme2018-08-23T16:11:54+00:00

GIDA İŞLEME

METWAVE GIDA İŞLEME

Gıda İşleme

METWAVE, MET İleri Teknoloji Sistemleri tarafından geliştirilen bir sistemdir. Temperleme, Kurutma, Sterilizasyon, Pişirme ve Isıtma işlemleri için özel olarak tasarlanmış endüstriyel bir mikrodalga fırın sistemidir. Endüstriyel Mikrodalga Sistemimiz gıda ürünlerinizi verimli bir şekilde işler. Talebiniz için programlanabilir. Bu sistemde RF (Radyo frekansı) teknolojisini kullanıyoruz. RF ısıtma, çözünmüş tuzların depolarize olması ve tuz içeriğinin kürleme bileşiminde yüksek olması gerçeğinden dolayı iyileştirilmiş et ürünlerinin ısıtılmasında kullanılabilen uygun bir teknolojidir [1]. Ayrıca, endüstriyel mikrodalga sistemimizde “Post pişirme” teknolojisi olarak bilinen kraker, makarna, atıştırmalık ürünleri vb. Pişirildikten sonra RF ısıtma ve kurutma işlemlerini bulabilirsiniz. Bu sistemin tüm bu kullanımlarına rağmen, mikrodalgayı kullanmanın birçok yararı vardır. Yüksek sıcaklıklı mikrodalga sistemlerinin önemli bir avantajı “yeşil” doğalarıdır. Mikrodalga fırınlar genellikle yalnızca fırın duvarlarını veya atmosferi değil, işlenecek olan nesneleri ısıtır. Ayrıca, ürününüzdeki son nemliliği sistemimizde belirleyebilirsiniz. Sistemimizin diğer büyük avantajı sistem bakımında düşük maliyetlidir.

Figur 1: METWAVE 1.0

METWAVE, kırmızı biber, armut ve çay yaprağı gibi bir çok organik ürünü kurutabilir. Ayrıca sektördeki en çok kullanılan ürünler incir ve kayısıdır.

Mikrodalga, birçok gıda ürününü ısıtmak, kurutmak ve sterilize etmek için başarıyla kullanılmıştır. [2] Geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında, mikrodalga işleme aşağıdaki avantajları sunmaktadır:

  • Mikrodalga, gıda maddelerinin içine nüfuz eder ve bu nedenle, pişirme işlemi, yemek hacmini ve enerjisini önemli ölçüde azaltan bütün iç hacimde, içten, tek biçimli ve hızlı bir şekilde gerçekleşir.
  • Isı transferi hızlı olduğu için, besinler ve vitamin içerikleri, lezzet, duyusal özellikleri ve gıdaların rengi iyi korunur
  • Pompalanabilir sıvıların ultrafast pastörizasyonu veya sterilizasyonu, besin, renk ve lezzet kayıplarını en aza indirir.
  • Sıcak ısı transfer yüzeylerinin ortadan kaldırılması nedeniyle minimum kirlenme birikintileri, kullanılan borular mikrodalgadan şeffaf olduğundan ve ürüne göre nispeten daha soğuk olduğundan
  • Yüksek ısıtma verimliliği (% 80 veya daha yüksek verim elde edilebilir)
  • Temiz yerinde (CIP) sistem için mükemmel geometri
  • Isıya duyarlı, yüksek viskoziteli ve çok fazlı akışkanlar için uygundur.
  • Sistem bakımında düşük maliyet
  • Isıtma sessizdir ve egzoz gazı üretmez
  • Çoğu ürün için düz radyal sıcaklık profili
  • Daha iyi işlem performansı için rejeneratif ısı eşanjörleri ve kızılötesi ısıtma gibi diğer teknolojiler ile kombine edilebilir.
Loading...

Figur 2: Kuru İncir

Pişirme için mikrodermabrazyon kullanımı sebze, kümes hayvanları ve kırmızı et ön pişirme veya pişirme aşamaları için özellikle uygundur.

REFERANSLAR:

[1]  Radyo Frekans Isıtma Yöntemi ve Gıda İşlemede Kullanımı, Gamze YAZAR, Filiz İÇİER, May 25,2013

[2] Microwave Pasteurization and Sterilization of Foods, Jasim Ahmed ,Hosahalli S. Ramaswamy, 2007